Marqeting verkozen tot beste ondernemersteam van 2015

03-02-2016 | TeamVenture

De vier ondernemers achter het bedrijf Marqeting zijn door TeamVenture uitgeroepen tot het beste ondernemersteam van 2015. De meeste publieksstemmen gingen naar het team van Scribbr. Het winnende team werd bekendgemaakt na de finalepresentaties bij Samen Sterker, het jaarlijkse evenement voor (aankomende) teamondernemers.

Marqeting is een online advertising agency dat is opgericht door de vier jeugdvrienden Gerrit Reinders, Dirk Brand, Robbert Buijs en Jurjen Thomas. Juryvoorzitter Peter van Meersbergen (InvestorMatch) sprak lovende woorden over de winnaars uit.

‘De ondernemers van Marqeting hebben totaal verschillende karakters en expertises en vullen elkaar daardoor goed aan. Ze delen passie, gedrevenheid en de ambitie om trendbepalend te zijn. De beste ondernemers kijken continu in de spiegel en zoeken naar verbeteringen. In een fase van snelle groei zag het Marqeting-team in dat zij de benodigde managementcompetenties misten en hebben onlangs een ceo toegevoegd aan het team. Daarnaast is ook het tijdelijk wegvallen van een belangrijk teamlid niet alleen respectvol behandeld, het is ook nog eens goed opgelost.’

Etrias en Scribbr

Naast een trofee en de titel “Beste Ondernemersteam van Nederland 2015”, krijgt Marqeting onder meer toegang tot het wereldwijde Accenture netwerk, de gelegenheid om te pitchen voor investeerders en een eigen radioprogramma bij New Business Radio.

De andere twee finalisten waren de ondernemersteams van Etrias en Scribbr. Scribbr wist de meeste stemmen van het publiek te bemachtigen. De jury nam de uitslag van de publieke stemmen mee in hun eindoordeel maar koos toch voor een andere winnaar. De twee runners-up ontvingen een certificaat met de titel “Top drie Beste Ondernemersteams van Nederland 2015.’

Derde verkiezing

De Entrepreneur Team Award is een landelijke verkiezing en werd dit jaar voor de derde keer door TeamVenture georganiseerd samen met diverse partnerorganisaties, waaronder Accenture, Computable, Rabobank (Utrecht) en Exact. De verkiezing is in het leven geroepen om de kracht van sterke ondernemersteams voor het succes van een bedrijf te tonen en te belonen. Ook hopen de organistoren (aankomende) ondernemers aan te sporen om nieuwe, sterke ondernemersteams te vormen.

Dit jaar streden 40 ondernemersteams mee in de verkiezing. De selectie vond plaats op basis van een uitgebreide vragenlijst die de teams zelf hebben ingevuld, telefonische interviews met zakenrelaties die de ondernemersteams goed kennen, publieke stemmen en een live presentatie tijdens de finale. De teams zijn door een onafhankelijke jury beoordeeld op reeks van teamaspecten als complementariteit, samenhang en teamprestaties.