Gerrit Reinders uitgeroepen tot een van de meest invloedrijke mediapersonen

Gerrit Reinders een van de hoogste binnenkomers

Op 7 december is tijdens het DeMedia100 Diner in The Grand in Amsterdam de zesde editie van DeMedia100 bekend gemaakt. DeMedia100 is de jaarlijkse lijst van de 100 meest invloedrijke mensen in de Nederlandse media. Gerrit Reinders, oprichter van Marqeting is een van de hoogste binnenkomers op de lijst.

Het was een bijzonder diner, waaraan ruim 200 genomineerden en genodigden deelnamen. Alexander Klöpping, oprichter van Blendle, gaf een presentatie. John de Mol is voor het zesde jaar op rij de meest invloedrijke persoon in de Nederlandse media. Alexander Klöpping stijgt van nummer 3 naar plek 2. Humberto Tan klimt van 5 naar 3. Verder in de top 10 veel zwaargewichten, zoals tv persoonlijkheden Linda de Mol en Matthijs van Nieuwkerk en televisiebaas Peter de Mönnink.

Gerrit Reinders, oprichter van Marqeting, komt binnen op nummer 47 en is daarmee een van de hoogst binnenkomende nieuwkomers op de lijst.

Er zijn meer mensen voor een nominatie voorgedragen dan ooit. In het onderzoek voor DeMedia100 2016 werd voor het eerst aan de deelnemers gevraagd welke namen zij missen. Dit heeft een lijst van een paar honderd kandidaat-genomineerden opgeleverd.

Bekijk hier de hele lijst: www.demedia100.nl